Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Cızırdama ve Çıyaklama

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Cızırdama ve Çıyaklama

IBZ10G amfim var gitarın ton potunu en ince sese alıp switchle oynadıgımda ( 5 yol switch) 4 ünde cıyaklıyor resmen ıslık calıyor bunun sebebi nedir ? gitardan sogudum resmen.

Yardımcı olacak kımse yokmu?

Yorum

Aynı amfi bende de var. Ama hiç ciyakladığına şahit olmadım. Gitarın ne? Belki ondandır. Belki de sesi çok açıyorsundur ondan ciyaklıyordur.

Yorum

bendede var büyük ihtimal gitardandır sen takma bu tür şeyleri çalışmana bak

Yorum

dostum senin sorunun gitardaki single dan ve gain ya da tizlere çok yüklenmenden kaynaklanıyor... single la drive bir arada iken ötmesi normaldir... Ayrıca switchle oynamak da devreyi değiştirdiğinden ötüp dip yapabilir...

Yorum

acemielektrocu isimli üyeden alıntı Mesajı göster
            dostum senin sorunun gitardaki single dan ve gain ya da tizlere çok yüklenmenden kaynaklanıyor... single la drive bir arada iken ötmesi normaldir... Ayrıca switchle oynamak da devreyi değiştirdiğinden ötüp dip yapabilir...
            Islık çalarsın ya öyle bi ses.. abartı yani

Yorum

Islık çalarsın ya öyle bi ses.. abartı yani
              Eğer sesi çok açmıyorsan (sesi 7-8lere getirince böyle bir ses çıkabilir, denemedim ama gördüm) ve 'acemielektrocu' arkadaşımın dediği gibi tizlere aşırı yüklenmiyosan normal değildir bu ses. Eğer amfi yeniyse götür aldığın yere bence.
              Ama gitardan da olabilir bu ses. Gitarını mümkünse başka amfilerde de dene.

Yorum

dostum belki yok artık diyeceksin ama amfiye fazla yakın duruyor olabilir misin ayrıca "RockWarrior" arkadaşımın dedikleri aklıma şunu da getirdi switchine ya da manyetiklerine giden kablolarda bir kopukluk vs. de böyle uğultuya sebep olabilir...Hiç bir yaptığın çözüm olmazsa gitarı bir lüthiyere götür devresine bir baksın derim...

Yorum

Gain ve Treble cok yuklenıorm dogru ama Volume ü acmıorm 1 2 belki..

Yorum

o zaman dostum yüksek olasılıkla amfinin ve ya gitarının devresinde bir kopukluk ve ya bir arıza var... Tahminimce gitarda ki kablo sisteminde bir kopukluk vardır...Çünkü amfi ile değil de gitarın switch i ile oynayınca ötüyor diyorsun onu bir göster lüthiyere bence...

Yorum

Sesi çok açıyorsun ve kablon uzun olmadığı için yakında duruyorsun uzaklaşınca problem kalmaz.Seside fazla açarsan çıkabilir.Kablonun uzunluğu bu yüzden gerekli

Yorum

Sesi çok açıyorsun ve kablon uzun olmadığı için yakında duruyorsun uzaklaşınca problem kalmaz.Seside fazla açarsan çıkabilir.Kablonun uzunluğu bu yüzden gerekli
                        Bi yazdıklarımızı okusan sorun kalmayacak Arkadaş sesi çok açmıyorum demiş.

Ben de gitarı bir lütiyere göster derim. O kadar ötmesi normal değil çünkü.
                        Son güncelleyen RockWarrior; 17-12-2008, 18:49.

Yorum

Kablonun uzunluğuyla ilgili birşey yazmamış ama...

Yorum

Biri amfiye yakınlıktan bahsetmiş dediği şey feedback ama feedback birden oluşmuyor ve yavaş yavaş artıyor birde manyetikleri direk speakera yöneltmesi lazım..

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                            Initializing Tabs & loading Content...
                            Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                            X